Informații utile
Detalii despre material
- Cand cumparam vase sau tacamuri de inox, este important sa intelegem diferenta dintre calitatea inoxului 18/10 si 18/0.
- Specificatiile 18/10 si 18/0 sunt cifre ce ilustreaza procentajele de crom si nichel prezente in inox.
- Cromul este un metal dur care ajuta la sporirea duritatii produsului.
- Nichelul este un element metalic argintiu care ajuta la cresterea rezistentei la coroziune.
- Inoxul 18/10 are 18% crom si 10% nichel in compozitie, in timp ce inoxul 18/0 sau 18/C contine 18% crom si 0% nichel.
- Din cauza nichelului din compozitie inoxul 18/10 are un luciu mai mare si este mai rezistent decat cea de 18/C.
- Ambele sunt rezistente la rugina.
- Mediu: Materialul folosit de fabrica Inoxriv Spa pentru vase, tavi si tacamuri poate fi reciclat.
- Verifică si tu normele cu privire la reciclare, şi dacă există facilităţi pentru reciclare in zona în care locuieşti.
Întreținere
- Tacâmurile si vasele din oțel inoxidabil necesită puțină întreținere.
- Cu toate acestea, este înțelept să se ia unele măsuri de precauție.
- Acest oțel este sensibil la expunerea prelungită la detergenți agresivi și umiditate.
- Pentru a se bucura de o lungă viață, cuțitele tale trebuie puse cu partea ascuțită în sus în coșul pentru tacâmuri al mașinii de spălat vase.
- Dacă imediat după încheierea ciclului de spălare, ușa mașinii de spălat vase se deschide, vaporii vă pot usca tacâmurile din mașină.
- Toate tacâmurile si vasele Inoxriv se pot spăla cu mana sau cu mașina de spălat vase în condiții de siguranță.
- Dacă tacâmurile, imediat după utilizare, se spală și se usucă bine, nu veți avea niciodată probleme.
Curățarea în mașina de spălat vase este mult mai agresivă decât spălarea cu mâna.
- Expunerea tacâmurilor mai mult de o oră în detergenți chimici puternici și la temperaturi ridicate le pot afecta în timp, favorizând coroziunea, în special la cuțite.
- Clătiți imediat resturile după utilizare sub un jet de apă, astfel încât sărurile și rezidurile acide alimentare să nu poată acționa.
În timpul gătitului evitați temperaturile înalte deoarece acestea vor arde mâncarea și vor decolora partea exterioară a vasului.
Pentru curățarea vaselor se folosește un burete fin și un detergent pentru vase. Vasele de inox nu se curăța cu bureți de sârmă sau cu detergenți abrazivi.
Daca observați pete sau zone decolorate pe suprafețe, este din cauza mineralelor din apă sau alimente. Acestea se elimină foarte ușor frecând zonele afectate cu suc de lamâie sau cu un amestec din apă și oțet.
Se recomandă adăugarea sării de bucătărie în apa deja fierbinte. Sarea poate afecta inoxul dacă nu se dizolvă imediat
În cazul în care inoxul intră în contact cu acizi puternici sau înălbitori, clătiţi imediat cu apa din abudenta.
Pentru a evita pătarea, nu lăsați alimente sau substanțe corozive (cum ar fi sucuri de fructe, sare de bucătărie, oţet, muștar, maioneză etc.) in vas, perioade de timp îndelungate.
Pentru a oferi vaselor dvs. un aspect impecabil, vă recomandăm să evitați să utilizați agenți care conțin acid clorhidric (HCl), acid sulfuric (H2SO4), soluție de leșie (NaOH) mai mult de 5% sau înălbitor (NaOCl)... .
Dacă vasul din inox intră în contact cu alimente acide (sare, oțet, alcool, fructe și sucuri de fructe, ceai, lămâie, roșii etc.), clătiți imediat suprafața, cel târziu în 10 minute.
Decolorarea, pătarea, pierderea luciului sau punctele de corodare nu reprezintă cauză de reclamație sau returnare, potrivit garanției.